Dwuosobowy zespół w skaldzie Andrzej Porzyczka i Natalia Grzelecka pod opieką Emilii Nowak z Zespołu Szkół Spożywczych i Hotelarskich w Radomiu w dniu dzisiejszym uczestniczyli w finale kulinarnym Darz Bór. Celem konkursu było wykazanie umiejętności kulinarnych w sporządzeniu oryginalnej potrawy z wykorzystaniem minimum dwóch składników pochodzących z lasu (dziczyzny, grzybów czy owoców leśnych). Finał odbył się w Zespole Szkół im. Michała Konarskiego w Warszawie. Radomski zespół młodzieży przygotował potrawę ,,Polędwica z dzika w okrywie z boczku z plackami jaglanymi i kolorową sałatką w sosie jałowcowym. Uczestnicy przygotowaną potrawą zajęli zaszczytne IV miejsce.Dzięki współpracy radomskich myśliwych, którzy wspierali i dostarczyli dziczyznę. Młodzież szkolna mogła zapoznać się z surowcem, jakim jest dziczyzna i mogła wystartować w zmaganiach kulinarnych.Serdecznie gratulujemy i życzymy kolejnych sukcesów

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱